Vi udvikler apps til Android & iPhone (iOS)
APP UDVIKLING
Modified Solutions ApS

Vi tilbyder f.eks. app udvikling til mobil og tablets

Næsten uanset hvilken form for app, du måtte ønske at få udviklet til en smartphone, vil det ofte være nødvendigt at kommunikere med en server.

Eksempelvis for at:

  • Opsamle data om brugeren
  • Hente data til at bygge form
  • Finde venner til brugeren
  • Gemme data eksternt, så enheden virker ens på alle brugerens enheder osv.

Det vil også være en backend udvikler der koder denne opgave, altså en API, der modtager disse data enten via en WEB post, JSON eller en live socket forbindelse.

Kontakt information Kontakt mig for et uforpligtigende pris vurdering af din opgave og hvordan vi bedst opfylder dine ønsker.
Tom Frank Christensen, Stifter og direktør, Modified Solutions ApS
Tom Frank Christensen
Stifter og direktør

Mobil app udvikling

Vi har megen erfaring med udvikling af mobile apps – lige fra brainstorm, til det færdige produkt, server integration og så videre.

Når du først får en idé til at lave en app til mobil eller tablet, bør du overveje flere ting; én af de vigtigste ting er dog, om det du vil bruge din app til, er noget, der kræver internetforbindelse – for i mange tilfælde er det mere hensigtsmæssigt at lave en fuld responsiv hjemmeside i stedet for en app, hvis du f.eks. vil sælge ting.

Brainstorm fasen

Når du får en idé til at lave en app til mobil eller tablet, bør du endelig huske at tænke over flere forskellige ting – en af de vigtigere ting, er faktisk, om det du vil bruge din app til, er noget der kræver internet forbindelse – for i mange tilfælde er det meget mere hensigtsmæssigt at lave en fuld responsiv website i stedet for en app hvis du f.eks. vil sælge ting.

Vi hjælper dig gerne med at finde ud af om du skal bruge den ene eller anden form for setup til din service, og under alle omstændigheder kan vi lave det hele for dig! App udvikling er desværre mere tidskrævende end webside programmering…

Derved kan man også meget lettere lave det om, samt få det til at virke på samtlige enheder i stedet for at kæmpe med at din app ser ud på een måde på en iPad og på en helt anden måde på en iPhone, en tredje måde på en Android telefon og en fjerde måde på en Android tablet.

Årsagerne til at det gerne ser forskelligt ud, er fordi iPhone brugere forventer et layout, knapper et sted og Android brugere gerne forventer det er på en anden måde. De to verdner er dog heldigvis ved at nærme sig hinanden – så om nogle år vil det sandsynligvis være anderledes.

Google anbefaler faktisk, at hvis du skal lave noget til en telefon, som kræver at den henter data fra internettet hele tiden – eksempelvis når man browser rundt på en webshop – at man bruger en almindelig browser i stedet. Fordelen ved det er at app udvikling på denne måde er meget billigere.

Det kan dog godt lade sig gøre, at lave en ganske simpel app med et webview i – som egentlig henter data fra nettet, ind i den indbyggede browser i telefonen. Herudover kan du have nogle faner til eksempelvis jeres kontakt oplysninger, social interaktion osv. Dette kan man så kalde en delvis mobil app og delvis responsivt design.

Men alt dette er jo faktisk også muligt igennem en almindelig website – her kan man f.eks.se et eksempel på Snup.nu – som er total mobil optimeret website (Åbn den på telefonen og se). Dette kaldes responsivt design – og hvis det er det du egentlig gerne vil have lavet – kan vi også sagtens lave det.

I selve brainstorm fasen skal du meget gerne have så meget af det du kunne tænke dig, skrevet ned og dokumenteret, selvfølgelig vil der komme mere ting til, men få så meget skrevet ned i først punkt form. Dernæst stiller du dig ud under bruseren og finder på flere ting. Man tænker så meget bedre når man taget et bad eller en løbetur – og desuden er det meget lettere at lave app udvikling når man har en slagplan!

Brugervenlighed, det er noget af det vigtigste ved app udvikling

Når man først taler brugervenlighed i apps, er det vigtigt, at du tager nogle med på sparring – eksempelvis os, for vi ved meget om User Experience – på godt dansk brugeroplevelsen – samt hvordan man får folk til at nyde brugen af en app og den eventuelle tilhørende hjemmeside.

Lad være med at adskil dig alt for meget fra de kendte ting hvis du vil have lavet et produkt der allerede er kendt, faktisk er det nok en meget god idé at se på hvordan Facebook og Google Plus gør det, hvis du vil til at lave et socialt medie.

Vi kunne forestille os at mange brugere ville undre sig, og måske springe fra hvis du altid placerede kommentar feltet OVENOVER de eksisterende kommentarerer i stedet for nedenunder.

Vi garanterer at hvis du får udviklet en mobil app ved os, så vil langt de fleste brugere finde det meget naturligt at bruge appen helt fra start. Vi vil komme med mange forslag løbende igennem processen om hvordan du kan optimere din brugeroplevelse for slutbrugeren, og hvordan du ender med at have en stor flot flok af brugere som dagligt bruger din app.

App integration med Facebook, Google, Twitter osv.

Hvis du ønsker det, kan du bruge f.eks. Facebook, Google eller Twitter som login – samt fuldt integreret med din mobil app – det gøres ganske simpelt (for programmører) ved at bruge de respektive mediers API som man kalder op mod, med rettigheder fra appen.

I mange tilfælde vil det være yderst naturligt at lave en log ind funktion med diverse forskellige sociale medier – der er mange, og alle har en relativ veldokumenteret API – så vi kan lave integrationen til alle services som tilbyder dette.

Ved login, kan man eksempelvis vise to eller tre knapper, hvor brugeren klikker på – og igennem det får lavet et login (og brugeroprettelse hvis brugeren ikke allerede er oprettet med sit f.eks. Facebook ID i dit system). Når der eksempelvis klikkes på Facebook ikonet, foretager appen et kald mod Facebook’s API og din server, og finder ud af om brugeren er en eksisterende bruger. Hvis vedkommende er det, kan der med det samme laves et login, uden folk skal indtaste nogle oplysninger.

I andre tilfælde kan det være nødvendigt at lave informationer som brugeren skal udfylde – eksempelvis hvis du ønsker at få folks skostørrelse at vide. Det ligger Facebook sandsynligvis ikke inde med, eller det er ihvertfald ikke en offentlig oplysning. Du kan også igennem diverse API anmode om tilladelser til andre ting, eksempelvis at lægge opslag op på brugerens facebook væg, eller læse brugerens kontaktliste – så man kan promovere appen til dem også.

En vigtig ting at huske når man udvikler login med Facebook og de andre API, er at der altså stadig sidder nogle folk derude som enten ikke ønsker at logge ind igennem Facebook, da der skal godkendes rettigheder at man må tilgå folks oplysninger – eller nogen har måske hverken Facebook, Google eller Twitter konto. Så HUSK at lave så folk også manuelt kan lave en oprettelse af bruger inde fra den mobile app.

Udvikling af ekstern kald fra mobil app til eksempelvis din server, database osv. Nogle gange skal du alligevel hente data, det kunne være en liste over de danske radiostationer som vi gør på RadioOnline appen – som egentlig hentes direkte ind ved enhver opstart til appen.

Der vil vi anbefale at man bruger f.eks. JSON eller XML til at hente disse data ind, og når man skal skrive til databasen – bruger eksempelvis et HTTP POST kald over en sikker https forbindelse så dataene er sikre, eventuelt også med en app security token som kan sættes til en unik key – ud fra eksempelvis enhedens id eller facebook ID, som er gemt ved login inde i app’ens indstillinger. Vi har stor erfaring med at lave mobile apps sikre, så alt kommunikation mellem serveren og mobil telefonens apps altid fungerer krypteret og sikkert.

Notifikationer fra mobile apps – giver dig flere brugere

Du kan ret let få lavet en notifikation fra din server til appen på brugerens telefon – som vil vise en notifikation på den rigtige brugers telefon. Det kunne være når brugeren har fået svar på en support besked, eller hvis brugeren har opnået en eller anden ny status.

Når du sender notifikationer, bør du ikke sende en notifikation ud efter klokken 22.00 og inden klokken 07:00 deres lokal tid – og hvis du gør det på de tider, skal den være lydløs – jep det kan man også sætte den til at være.

Deres lokale tid, kan brugeren enten selv angive, eller man kan få denne information igennem Facebook, Google eller Twitter integrationen.

Desuden skal du lige tænke over, om det her egentlig er en notifikation der er til GAVN og NYTTE for brugeren, for ellers går der ikke ret langt tid inden dine apps er afinstalleret på folks respektive mobile enheder. De fleste folk der har en Radio app installeret – er altså total ligeglad om der er special tilbud ved den lokale bager på flødekager…

Testfasen er også en del af app udvikling, så få det nu ordentlig afprøvet inden lancering, ikke?

Vi har et større antal testenheder, hvor vi kan teste din app på – men derudover er det også meget vigtigt at få gennemtestet om appen nu også virker som forventet på tablets og så videre. Fungerer facebook deling? Fungerer nyt opslag? Fungerer notifikationer? Fungerer lyde? Der er mange ting man skal have testet igennem – før det endeligt er tid til at få lagt den mobile app ud på Google Play osv. Du bør også udvælge en håndfuld venner og bekendte der kan installere app og komme med konkrete ændringsforslag, fejl rapporter osv.

Google Play har en rigtig god beta test feature, som gør det muligt at tilbyde beta testere at være testere af app før alle andre, så de føler de får noget unikt i en kort tid før andre får de nye og fede features. Det bør man benytte sig af, også det ved vi en masse om og står klar med råd og vejledning til dig.

Kontakt os for en uforpligtigende snak

Du kan ringe til os på 4152 0100 eller e-mail hej@modified.dk - vi svarer altid!



Hvis du udfylder formen, kontakter vi dig inden for 24 timer fra din henvendelse - gratis og uforpligtende.
Skriver du til os i weekenden, kontakter vi dig den førstkommende hverdag.